|
Americanul.com Forumul emigratilor in SUA (prin Loteria Vizelor sau altfel)
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
admin Site Admin

|
Posted: Sun Dec 07, 2008 11:31 am Post subject: Troll |
|
|
Dupa Wikipedia, un “troll” este cineva care posteaza mesaje incendiare, irelevante, ce creaza controverse sau pe linga subiect pe chat, forum sau blog cu scop de de a provoca celorlalti raspunsuri emotionale sau de a intrerupe cursul normal, la subiect, al discutiei. Enciclopedia mai specifica ca termenul vine de la fraza “trolling for suckers”, in traducere libera pescuit de fraieri.
“Pescarul” incearca sa treaca ca un participant onest la discutie, unul care are aceleasi interese si preocupari cu ceilalti, amestecind interventiile corecte cu cele inflamatorii, incercind sa-i faca pe cei care nu sint de acord cu el sa paraseasca grupul.
O astfel de persoana provoaca comunitatii multe neajunsuri: de la pierderea increderii unor membrii, si implicit la o participare mai redusa a la discutii, pina la raspindirea de catre acesta a unor informatii false ce nu vor fi contrazise de frica reputatiei sale de individ care raspunde violent, acuza, iti strica reputatia si voia buna.
Toti am intilnit astfel de persoane si poate ne-am dat batuti in fata lor, apreciind ca efortul e prea mare si cistigul incert, un troll va ramane un troll orice i-ai face.
Dar oare sa te dai bagubas e atitudinea corecta? |
|
| Back to top |
|
 |
drivefast
|
Posted: Sun Dec 07, 2008 8:11 pm Post subject: |
|
|
| recunosc ca n-am citit niciodata definitia, si intotdeauna am avut senzatia ca, pe linga cele enumerate de tine, troll-ul se caracterizeaza si printr-o prezenta pasagera. din cite am io impresia insa, al nostru e here to stay... |
|
| Back to top |
|
 |
diapunctc

Joined: 02 Mar 2008 Posts: 306 Location: Delray Beach (FL) <- Timisoara
|
Posted: Mon Dec 08, 2008 6:24 pm Post subject: |
|
|
pentru orice troll solutia e cat se poate de simpla: IGNORE!
si daca toti ceilalti useri fac asta, troll-ul renunta, fiindca daca nu reuseste sa enerveze si sa provoace pe nimeni sa-i raspunda... ce rost mai are? isi gaseste alt loc unde are mai mult succes. |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Mon Dec 08, 2008 11:57 pm Post subject: |
|
|
| drivefast wrote: | | recunosc ca n-am citit niciodata definitia, si intotdeauna am avut senzatia ca, pe linga cele enumerate de tine, troll-ul se caracterizeaza si printr-o prezenta pasagera. din cite am io impresia insa, al nostru e here to stay... |
Stim la cine te referi...dar ar trebui sa te uiti in gradina ta intai: daca nu vrei "troll" atunci nu provoca aiurea...fiindca esti mai batran ar trebui sa fii mai intelept (se pare ca nu prea - iar ai aruncat un fitil aiurea aici...ce sa zic, te-o fi rozand pe undeva ceva...).
Totdeauna e mai comod sa te uiti la altul in gradina, nu? _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
- www.flickr.com/mirceagoia - foto din America si Romania
- www.mytestbox.com - web software reviews, news, tips & tricks
Last edited by mirceagoia on Tue Dec 09, 2008 12:06 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Mon Dec 08, 2008 11:59 pm Post subject: |
|
|
| diapunctc wrote: | | fiindca daca nu reuseste sa enerveze si sa provoace pe nimeni sa-i raspunda... ce rost mai are? isi gaseste alt loc unde are mai mult succes. |
Dap...unii nu au altceva de facut decat sa provoace prin aluzii cat mai nepotrivite (ca sa nu spun altceva)...apoi se mira de rezultate... _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
- www.mytestbox.com - web software reviews, news, tips & tricks |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Tue Dec 09, 2008 12:04 am Post subject: |
|
|
| drivefast wrote: | | recunosc ca n-am citit niciodata definitia, si intotdeauna am avut senzatia ca, pe linga cele enumerate de tine, troll-ul se caracterizeaza si printr-o prezenta pasagera. din cite am io impresia insa, al nostru e here to stay... |
Troll-ul se mai caracterizeaza si printr-o anominitate feroce...asta fiindca ai e frica de raspundere, de asumare a ceea ce spune. E mai usor sa spui cuvinte grele si sa faci aluzii cand nu te stie nici dracu' cine esti de fapt ...
Cum stiu ca te-ai referit la mine cand ai spus "is here to stay" (cum am spus, inca o remarca de 2 lei) macar eu nu sunt anonim si imi asum raspunderea ptr ceea ce vorbesc...you can come and get me anytime you want ... _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
|
| Back to top |
|
 |
diapunctc

|
Posted: Tue Dec 09, 2008 5:09 pm Post subject: |
|
|
Mircea, habar n-am daca drivefast s-a referit la tine sau la altcineva; eu sigur nu ma refeream la tine!
De regula troll-ii se ocupa doar cu zazanie si cu provocat certuri, nervi si reactii negative, fara a aduce nimic pozitiv (gen informatii, discutiiconstructive); cel mai adesea troll-ii sunt useri noi, si mesajele lor, subtile sau directe, produc intotdeauna cam aceeasi reactie...negativa! |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Tue Dec 09, 2008 10:17 pm Post subject: |
|
|
Mi-am dat seama ca tu nu te-ai referit la mine...replica la postul tau era de fapt aluzie la Drivefast (na, ca mai fac si eu aluzii). _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
|
| Back to top |
|
 |
diapunctc

|
Posted: Wed Dec 10, 2008 4:00 pm Post subject: |
|
|
hmmm?
Ziceam si eu la modul general; aici as spune ca forumul e cam nou, dar pe alte forumuri unde sunt activa de ani buni (vreo 4) "reteta" (cu ignoratul) a functionat foarte bine, iar troll-i au disparut (probabil s-au dus sa bantuie alte frumuri, unde gasesc useri dispuisi sa le dea apa la moara (sau sa le dea satisfactie, cu alte cuvinte).
...daca ma stradui poate gasesc si exemple, chiar si de aici, pe care le-as putea include la categoria troll, dar sunt povesti vechi de mult uitate si n-am nici un motiv sa le reactivez  |
|
| Back to top |
|
 |
kerkyra
|
Posted: Tue Dec 23, 2008 6:37 pm Post subject: |
|
|
Admin, forumul asta a murit sau mi se pare mie? Poate ar fi cazul sa te gandesti la niscaiva solutii...  _________________ Decat sa moara mama... |
|
| Back to top |
|
 |
admin Site Admin

|
Posted: Tue Dec 23, 2008 8:01 pm Post subject: |
|
|
| kerkyra wrote: | Admin, forumul asta a murit sau mi se pare mie? Poate ar fi cazul sa te gandesti la niscaiva solutii...  |
Oamenii au se pare alte probleme...
Fac cirnati si cartabosi, impacheteaza cadouri... |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Tue Dec 23, 2008 10:40 pm Post subject: |
|
|
Poate mai mult marketing dupa Anul Nou ? _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|