|
Americanul.com Forumul emigratilor in SUA (prin Loteria Vizelor sau altfel)
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
crisz

|
Posted: Fri Oct 03, 2008 6:58 am Post subject: |
|
|
| sufletel wrote: | | crisz wrote: |
... ca e posibil sa nu mai aibe loc alegerile pentru ca se declara stare de urgenta, |
au inceput, eu am votat azi. de-acu, doamne ajuta, mai trebuie doar sa se termine. |
Oh, interesant! Si eu ar trebui sa votez, am primit Sample Ballot, dar nu prea stiu ce trebuie facut, tre' sa ma informez si n-am avut timp.
Credeam ca e ca in Romania, ca te duci la votare in ziua alegerilor.
Cum se face? ... in cateva cuvinte.
Merci mult! |
|
| Back to top |
|
 |
sufletel
Joined: 23 Feb 2008 Posts: 1209 Location: Jerry Springer show with "Jerry Springer" people
|
Posted: Fri Oct 03, 2008 7:23 am Post subject: |
|
|
a fost din intamplare, m-am dus ieri sa-mi depun "voter registration form" si am stat la o coada fenomenala. multe persoane in varsta. 100 de persoane inauntru, si personal si populatie.
pana am ajuns la ghiseu, mi-am dat seama ca se vota. am dat formularul, si tipa m-a intrebat daca vreau sa votez azi, si am zis ca da.
la "board of election" am fost sa depun formularul. ala e locul. _________________ "baga-te, ca poate vrei sa citesti maine in ziar cine e tata copiilor..."
munca-i rusinoasa si nici nu-i sanatoasa. |
|
| Back to top |
|
 |
crisz

|
Posted: Fri Oct 03, 2008 7:39 am Post subject: |
|
|
Multumesc mult!
Vad ca Sample Ballot are instructiuni (si am mai primit si Oficial Voter Information Guide)- o sa le citesc acum! |
|
| Back to top |
|
 |
sufletel
Joined: 23 Feb 2008 Posts: 1209 Location: Jerry Springer show with "Jerry Springer" people
|
Posted: Fri Oct 03, 2008 7:44 am Post subject: |
|
|
da, si mi se pare ca formularul meu de vot l-au pus intr-un plic si il trimit undeva, la State. aici, cu 35 de zile inainte a inceput votarea, si ultima zi pentru depunerea "voter registration form" este 6 octombrie, cu 30 de zile inainte de 4 nov.
de unde am luat formularul, mi-au zis sa merg personal la "board of election" pentru ca nu mai era timp de trimis cu posta, fiind 2 oct.
si am dat de votare. mai bine, ca am scapat. _________________ "baga-te, ca poate vrei sa citesti maine in ziar cine e tata copiilor..."
|
| Back to top |
|
 |
sufletel
|
Posted: Fri Oct 03, 2008 9:50 am Post subject: |
|
|
se numeste "in person absentee voting at the board office during the absentee voting period (September 30 - November 3) " _________________ "baga-te, ca poate vrei sa citesti maine in ziar cine e tata copiilor..."
|
| Back to top |
|
 |
Sonia

Joined: 16 Jan 2009 Posts: 155 Location: "The Spirit of America"
|
Posted: Tue Jan 20, 2009 6:35 am Post subject: |
|
|
Ce trebuie sa stii despre America?
1) aici e loc pentru toata lumea
2) mierea nu curge la robinet
3) nu renunta la planurile cu care vii, din cauza ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg. ar fi ca si cum ai opri masina pentru ca ti s-au spoit niste musculite de parbriz
4) informeaza-te. cu cit stii mai multe despre statul in care planuiesti sa mergi, cu atit mai bine
5) romanii nu sint singurii care te pot ajuta. integreaza-te cit mai repede!
6) nu te grabi sa judeci si sa condamni nimic pe aici, pina nu ai trecut de primul an si ai facut personal toate eforturile de a acorda o sansa tarii adoptive.
7) lasati prejudecatile la intrarea in USA. cu cit mai putine, cu atit mai bine  _________________ “Life is what happens to you while you're busy making other plans” - John Lennon |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Tue Jan 20, 2009 10:03 am Post subject: |
|
|
Amin, Sonia !
Cu adaugarea ca daca vii aici si nu cunosti pe nimeni atunci ai tendinta de a cere ajutor romanilor....ca doar sunt de natia ta.
Mai incolo, dupa ce te mai dumiresti poate vei cere si ajutorul strainilor (daca e nevoie)... _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
- www.flickr.com/mirceagoia - foto din America si Romania
- www.mytestbox.com - web software reviews, news, tips & tricks |
|
| Back to top |
|
 |
Sonia

Joined: 16 Jan 2009 Posts: 155 Location: "The Spirit of America"
|
Posted: Tue Jan 20, 2009 4:31 pm Post subject: |
|
|
As fi bagat mina in foc ca ai sa faci adaugarea respectiva. Absolut de acord cu tine:)
PS Frumos gestul tau de-a oferi ajutor. Poate le redai romanilor increderea in semenii lor. _________________ “Life is what happens to you while you're busy making other plans” - John Lennon |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Tue Jan 20, 2009 4:52 pm Post subject: |
|
|
| Sonia wrote: | As fi bagat mina in foc ca ai sa faci adaugarea respectiva. Absolut de acord cu tine:)
PS Frumos gestul tau de-a oferi ajutor. Poate le redai romanilor increderea in semenii lor. |
Era logica adaugarea ...
Cat despre oferitul de ajutor...mersi...incerc sa fac si eu ce pot. _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
- www.flickr.com/mirceagoia - foto din America si Romania
- www.mytestbox.com - web software reviews, news, tips & tricks |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|