| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
admin Site Admin

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 4:08 am Post subject: anunt ciudat (pentru mine) |
|
|
Am vazut intimplator un anunt de angajare pe craiglist:
"Greencard holders (with at least 2 years of U.S. residence) and US citizens are welcome to apply... The gov't agency is hiring immediately."
Ce conteaza ca ai sau nu 2 ani de rezidenta? |
|
| Back to top |
|
 |
dmstangu

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 4:42 am Post subject: Re: anunt ciudat (pentru mine) |
|
|
| admin wrote: | Am vazut intimplator un anunt de angajare pe craiglist:
"Greencard holders (with at least 2 years of U.S. residence) and US citizens are welcome to apply... The gov't agency is hiring immediately."
Probabil e vorba de un job guvernamental care necesita "security clearance". E un fel de "nivel de incredere" (pe mai multe grade) pe care ti-l da CIA, FBI, DHS, etc. dupa ce au facut analiza chimica a laptelui supt de la mama.
Mai multe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Security_clearance
Probabil ca ei considera ca fara 2 ani de rezidenta nu pot aduna suficiente informatii despre tine... Presupun. _________________ "Better to remain silent and be thought a fool, than to speak up and remove all doubt..." - A. Lincoln |
|
| Back to top |
|
 |
admin Site Admin

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 4:53 am Post subject: |
|
|
| Pai asta era idea: daca poti lua "Security clearance" cu numai 2 ani de rezidenta e o veste buna, numai nu gasesc nicaieri nimic despre asta. |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 10:40 am Post subject: |
|
|
| admin wrote: | | Pai asta era idea: daca poti lua "Security clearance" cu numai 2 ani de rezidenta e o veste buna, numai nu gasesc nicaieri nimic despre asta. |
Din experienta mea aici security clearance a fost intotdeauna legat de cetatenie. Adica doar cetatenii puteau obtine asa ceva...ma rog, ma pot si insela (dar pana acum toti care m-au intrebat de security clearance m-au intrebat si daca sunt cetatean). _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
- www.flickr.com/mirceagoia - foto din America si Romania
- www.mytestbox.com - web software reviews, news, tips & tricks |
|
| Back to top |
|
 |
dmstangu

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 11:46 am Post subject: |
|
|
| admin wrote: | | Pai asta era idea: daca poti lua "Security clearance" cu numai 2 ani de rezidenta e o veste buna, numai nu gasesc nicaieri nimic despre asta. |
Vezi aici: https://www.dss.mil/GW/ShowBinary/DSS/psco/ps_faqs.html
Se pare ca nu prea poti lua daca nu esti cetatean, decat in "rare cases"...
Cel mai bine e sa contactezi pe aia de au postat anuntul si sa ii intrebi de ce 2 ani de rezidenta...  _________________ "Better to remain silent and be thought a fool, than to speak up and remove all doubt..." - A. Lincoln |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 12:20 pm Post subject: |
|
|
Pagina aa da o eroare si nu poti vedea ce e pe ea:
-------------------
Secure Connection Failed
www.dss.mil uses an invalid security certificate.
The certificate is not trusted because the issuer certificate is unknown.
(Error code: sec_error_unknown_issuer)
---------------- _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
|
| Back to top |
|
 |
dmstangu

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 12:39 pm Post subject: |
|
|
Big Brazar vegheaza...
La mine merge.  _________________ "Better to remain silent and be thought a fool, than to speak up and remove all doubt..." - A. Lincoln |
|
| Back to top |
|
 |
dmstangu

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 12:41 pm Post subject: |
|
|
Incearca sa relaxezi un pic nivelu' de security la browser, din optiuni. _________________ "Better to remain silent and be thought a fool, than to speak up and remove all doubt..." - A. Lincoln |
|
| Back to top |
|
 |
mirceagoia

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 6:18 pm Post subject: |
|
|
| dmstangu wrote: | | Incearca sa relaxezi un pic nivelu' de security la browser, din optiuni. |
Da, am intrat cu Firefox 3 si nu ma lasa...cu IE ma lasa dupa accept certificatul de securitate temporar... _________________ Cine vrea sa vina in Phoenix, AZ si are nevoie de ajutor ma poate contacta la "mirceagoia2000@yahoo.com"
|
| Back to top |
|
 |
sufletel
Joined: 23 Feb 2008 Posts: 1209 Location: Jerry Springer show with "Jerry Springer" people
|
Posted: Thu Jun 19, 2008 9:08 pm Post subject: Re: anunt ciudat (pentru mine) |
|
|
| admin wrote: | Am vazut intimplator un anunt de angajare pe craiglist:
pe scurt, ala cu 2 ani de rezidenta e mai cu motz decat ala fara 2 ani de rezidenta  _________________ "baga-te, ca poate vrei sa citesti maine in ziar cine e tata copiilor..."
munca-i rusinoasa si nici nu-i sanatoasa. |
|
| Back to top |
|
 |
admin Site Admin

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 3:32 am Post subject: |
|
|
Asa ma gindeam si eu, idea era ca daca exista o baza legala si altii cu 2 ani de rezidenta dar fara cetatenie, la alte joburi, pot sa-si argumenteze cazul daca se cere clearance.
Dar pentru asta ar trebui sa arate "unde scrie" si vad ca n-am gasit inca. |
|
| Back to top |
|
 |
adinax99
|
Posted: Sun Oct 12, 2008 2:28 pm Post subject: |
|
|
Nu stiu daca are ceva legatura, cei care devin residenti prin casatorie cu un ceteatean american, desi sunt considerati green card holders, primii 2 ani sunt "conditional green card holders", si doar dupa 2 ani devin permanent. Au aceleasi drepturi si in primii 2 ca si ceilalti, dar dupa 2 ani se depun alte hartii pentru obtinerea permanentei...
I don't know...poate are legatura... _________________ Adina |
|
| Back to top |
|
 |
Sonia

Joined: 16 Jan 2009 Posts: 155 Location: "The Spirit of America"
|
Posted: Tue Jan 20, 2009 5:51 pm Post subject: |
|
|
Poti lua security clearance si cu doi ani de rezidenta, in functie de tipul de clearance de care ai nevoie. Exista mai multe nivele de security clearance: confidential, secret, top secret si SCI sau Sensitive Compartmentalized Information. Confidential e cea mai simpla de obtinut: top secret=cea mai de sus treapta (aceasta implica si interviuri cu rudele, vecinii etc); SCI e diferentiata in cadrul aceleiasi institutii (adica poti avea acces la unele informatii dar nu la altele si necesita aproximativ aceeasi procedura ca si la top secret).
Orice security clearance are nevoie de "renewal" o data la 5-10 ani. Cu cit mai stricta treapta, cu atit mai scurt timpul de reinnoire. _________________ “Life is what happens to you while you're busy making other plans” - John Lennon |
|
| Back to top |
|
 |
|